Op vrijdag 15 oktober 2021 start in Nederland het wildseizoen. Heerlijke gerechten als wildstoof en hertenbiefstuk staan dan weer in vele restaurants prominent op de kaart. Uiteraard weet elk restaurant er een bijpassende wijn te serveren.
Thuis wordt er ook steeds vaker wildgerechten bereid en gegeten. Maar ja, welke wijn serveer je bij welk gerecht. In de meeste gevallen is er thuis niemand die je daar iets over kan vertellen zoals in restaurants.
Hieronder een overzicht om het je iets gemakkelijker te maken. Alle wijnsuggesties zijn te vinden in de online wijnwinkel van Vino dalla fonte.
Let op; onderstaand is op basis van eigen mening en ervaring. Ieder heeft een eigen smaak en gelukkig ook een eigen mening.
Als je bijvoorbeeld een witte wijn wilt drinken bij een wildstoof, dan moet je dat vooral lekker doen. 😉
Hert:
Bij een hertenbiefstuk hoort een goed glas rode wijn. Omdat het een stevige stuk vlees is hoort daar ook een stevige rode wijn bij me een hoog tannine gehalte. Barolo is hier een uitstekend voorbeeld van.

Wildstoof:
Ja! Dit is toch wel een van mijn favoriete wild gerechten. Heerlijk met rode kool en aardappelpuree. Bij dit gerecht vind ik een Nebbiolo erg goed passen.
Hazenpeper:
Een traditionele hazenpeper maak je natuurlijk met ui en champignons en diverse kruiden. Omdat de smaak redelijk explosief is vind ik het heerlijk om er een glas Nebbiolo bij te drinken.
Wildzwijn:
Het klassieke wildgerecht. Een heerlijk gerecht wat hoog op smaak is. Hierbij drink ik graag een glas Barbera. Een mooie krachtige wijn maar toch zacht van smaak.
Buon appetito e saluti!
